Mark

Markdrift​

Mark

Vores markdrift, breder sig over ca. 300 ha. og skal understøtte svineproduktionen, med foderkorn af høj kvalitet. Hovedsageligt dyrkes der byg, som giver struktur og fibre til fodret og hvede som bidrager med protein. Samt Hestebønner, hvilket mindsker behovet, for importeret sojaskrå fra Sydamerika.

Jorden dyrkes ud fra princippet om Conservation agriculture, hvilket giver mindst mulig Co2 udledning. Da der arbejdes mindst muligt i jorden. hvorved der frigives mindre af den opsparede Co2 fra jorden og der bruges mindre Diesel. metoden er effektivt, men sætter store krav til rettidighed. For at gøre driften mere effektiv og mindske trykskader i markerne. Er der GPS og autostyring på traktorerne.​

Gylle

I foråret og lige efter høst køres gyllen fra staldene, ud på markerne. Hvor det bidrager som naturlig gødning, og næringsstofferne, bringes dermed tilbage til markerne hvor det kom fra. Dette kan naturligvis ikke, gøres uden at det kommer til at lugte lidt af “gris”. Vi kører gyllen ud, med en såkaldt “Gylle udlægger” hvor gyllen pumpes i rør, direkte ud til der hvor den skal bruges. Dermed undgår vi også, kørsel på veje.

Skulle du som nabo, til en af vores marker have et ønske om. At der på en speciel dag, f.eks. En dag du har inviteret fødselsdags gæster eller lignende. Ikke bliver kørt gylle, i nærheden af jeres bopæl. Så lad os høre, i god tid og vi vil prøve, at planlægge herefter.​

Kontakt Elbjerg

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag

Finder du ikke nok informationer her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Ring til os på telefon (+45) 21 22 64 60 eller send en mail til info@elbjerg.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

(+45) 21 22 64 60
info@elbjerg.dk