Stald​

Elbjerg

På Elbjerg opdrættes der smågrise indtil 7 kg. Vi har stort fokus på at produktiviteten, skal ligge pænt over landsgennemsnittet. Dette opnås kun, hvis vores dyr trives og dette er så opgaven, for de fem ansatte i stalden.

Søerne står i farestalden i traditionelle farebokse, som vi mener er den bedste måde, at tilgodese de små nyfødte grise. I drægtighedsstalden går søerne løse i store stier, hvor de fodres enkeltvis i transponder stationer. For nyligt er drægtighedsstalden, blevet udvidet med en dybstrøelsessti.

I stalden arbejder vi p.t. med projekt "Antibiotika fri grise" hvor det skal tilstræbes at dyret, når vi sælger det. Aldrig har fået antibiotika. Derfor arbejder vi meget, fodersammensætningen og med god hygiejne og med at få brudt smitte kilderne. I sommeren 2016, blev de første slagtesvin leveret til Danish Crown. Under "OUA" konceptet.(OUA = opvækst uden antibiotika) Før dette, har vi leveret ca. 1.000 medicinfrie grise til Dansk Supermarked, som blev solgt i Bilka. Ultimo 2016 Startede vi med at levere en del af grisene igennem Wiking Meat. Disse grise sælges nu, blandt andet i Lidl.

Opdræt til Wiking Meat, betyder at vi blandt andet, kun bruger Non Gmo foder, har korte transport tider og at vores grise ikke bliver hale kuperet. 

Læs mere om Wiking Meat konceptet, på linket du finder under fanen Samarbejdspartnere.

Østergaard

På Østergaard sættes grisene ind, når de tages fra søerne på Elbjerg. Her går de indtil de vejer ca. 30 kg. Herefter sælges grisene, til to af Sønderjyllands dygtigste slagtesvineopdrættere. Som også er en del af både Danish Crowns "OUA" koncept og er Wiking Meat opdrættere.

I stalden fodres grisene med et "Spotmix" foderanlæg. Der gør det muligt, at blande specialblandinger, ned på sti niveau. Dette er sammen med god pasning, med til at holde medicin forbruget, på et absolut minimum. Hvilket vi er meget stolte af.

Elbjerg

v/Henning Jakobsen

CVR: 31798256

Adresse​

Diernæsvej 192

6100 Haderslev

Kontakt

Telefon: 21 22 64 60

E-mail: info@elbjerg.dk